
Delicatesse van rode biet en witloof
Zowat alles wat je klaarmaakt met Mercado de Michel barbecuesaus is om duimen en vingers bij af te likken. Vis, gelakte eend, gegrilde kippenvleugels … deze barbecuesaus tilt het allemaal naar het hoogste niveau. En dit recept met rode biet en Belgisch witloof overtreft gewoonweg alles. Proberen dus!
Ingrediënten

- 3 gekookte rode bieten
- 4 witloofstronkjes
- enkele radijsjes
- 6 eetlepels (90 ml) Cheffle.it barbecuesaus
- 4 eetlepels (60 ml) Cheffle.it dragonolie
- 2 eetlepels (30 ml) olijfolie
- 1 bosje koriander
- sesamzaad
- limoenzeste
- zout en peper
Benodigdheden

- mengkom
- braadpan
- dunschiller
- mes
- snijplank
Stap voor stap

Stap 1: Snij 2 rode bieten in partjes en 1 rode biet in fijne snippers.

Stap 2: Snij de radijsjes in fijne schijfjes en hak de helft van de koriander fijn.

Stap 3: Verwijder de buitenste blaadjes van de witloofstronkjes (hou apart), snij de harten in 2 en bak ze bruin in olijfolie en op de platte kant . Voeg twee eetlepels Cheffle.it barbecuesaus toe, meng en strooi er de sesamzaadjes overheen.

Stap 4: Warm de rest van de Cheffle.it barbecuesaus zacht op in de pan van het witloof en haal van het vuur. Voeg vervolgens de Cheffle.it dragonolie toe en ook peper en zout.

Stap 5: Meng hier in een grote kom de witloofblaadjes, de versneden rode biet en de fijngehakte koriander onder.

Stap 6: Schik het gebakken witloof en de rode biet op de borden en werk af met de schijfjes radijs, de overige koriander, de limoenzeste en de rest van de dressing.