Delicatesse van rode biet en witloof

Delicatesse van rode biet en witloof

   20 minuten
   voor 4 personen
   Lekker makkelijk

Zowat alles wat je klaarmaakt met Mercado de Michel barbecuesaus is om duimen en vingers bij af te likken. Vis, gelakte eend, gegrilde kippenvleugels … deze barbecuesaus tilt het allemaal naar het hoogste niveau. En dit recept met rode biet en Belgisch witloof overtreft gewoonweg alles. Proberen dus!


Ingrediënten

  • 3 gekookte rode bieten
  • 4 witloofstronkjes
  • enkele radijsjes
  • 6 eetlepels (90 ml) Cheffle.it barbecuesaus
  • 4 eetlepels (60 ml) Cheffle.it dragonolie
  • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • sesamzaad
  • limoenzeste
  • zout en peper

Benodigdheden

  • mengkom
  • braadpan
  • dunschiller
  • mes
  • snijplank

Stap voor stap

Stap 1: Snij 2 rode bieten in partjes en 1 rode biet in fijne snippers.


Stap 2: Snij de radijsjes in fijne schijfjes en hak de helft van de koriander fijn.


Stap 3: Verwijder de buitenste blaadjes van de witloofstronkjes (hou apart), snij de harten in 2 en bak ze bruin in olijfolie en op de platte kant . Voeg twee eetlepels Cheffle.it barbecuesaus toe, meng en strooi er de sesamzaadjes overheen.


Stap 4: Warm de rest van de Cheffle.it barbecuesaus zacht op in de pan van het witloof en haal van het vuur. Voeg vervolgens de Cheffle.it dragonolie toe en ook peper en zout.


Stap 5: Meng hier in een grote kom de witloofblaadjes, de versneden rode biet en de fijngehakte koriander onder.


Stap 6: Schik het gebakken witloof en de rode biet op de borden en werk af met de schijfjes radijs, de overige koriander, de limoenzeste en de rest van de dressing.


Plaats een reactie

Reacties worden gepubliceerd na goedkeuring



Sluiten

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg
Bestel nu