
Risotto … maar dan een beetje anders
Ingrediënten

- 1,1l bouillon
- 400g risotto rijst
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- 90g Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- ongezouten boter
- 25cl droge witte wijn
- 25cl Cheffle.it Pickle-water
- zout en peper
Benodigdheden

- pan
- pastapan
- snijplank
- keukenmes
- kaasrasp
Stap voor stap

Stap1: Verwarm de bouillon. Schil de knoflookteentjes en hak fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.

Stap 2: Verwarm de olijfolie in een aparte pan, stoof de knoflook zacht aan gedurende een 5-tal minuten, hij moet zacht worden, maar zonder te verkleuren.

Stap 3: Voeg de risottorijst toe, zet het vuur iets hoger en stoof zacht aan. Na ongeveer 1 minuut zal de rijst lichtjes doorschijnend worden. Voeg de witte wijn toe en ga door met roeren. Van zodra de witte wijn is ingekookt, voeg je een soeplepel warme bouillon toe en een snuifje zeezout. Zet het vuur iets zachter, zodat de rijstkorrels niet te snel koken aan de buitenkant.

Stap 4: Voeg regelmatig een nieuwe soeplepel warme bouillon toe en blijf roeren. Wacht tot de bouillon nagenoeg ingekookt is vooraleer je een volgende lepel toevoegt. Het hele proces zal een 15-20 minuten in beslag nemen. Mocht je op het einde wat bouillon te kort komen, voeg dan gewoon wat extra kokend water toe.

Stap 5: Haal de pan van het vuur en voeg het pickle water toe, samen met 1 klontje boter, de gehakte peterselie en de Parmezaanse kaas. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig extra peper en zout toe (dit hangt af van de hoeveelheid peper en zout die al via de bouillon is toegevoegd).

Stap 6: Zet het deksel op de pan en laat nog 2 minuten rusten alvorens op te dienen.