
Zelf gepekelde groentjes
10 minuten, dan minstens 24 uur laten trekken
voor 4 personen
Gaat vanzelf
Doe het met paprika, met radijsjes, met sjalot en look, met reepjes wortel of met kerstomaatjes. Laat je fantasie de vrije loop en pekel zelf je groenten. Erg leuk om boven te halen als je gasten hebt en in een handomdraai klaar met ons Mercado de Michel pickle water.
Ingrediënten

- Je kan voor dit recept naar hartenlust experimenteren met diverse groenten. Hier gebruiken we wortel, radijsjes en paprika, maar het kan ook perfect met kerstomaatjes, komkommer, …
- Cheffle.it pickle water
- kruiden naar keuze
Benodigdheden

- keukenmes
- snijplank
- afsluitbaar doosje (bij voorkeur van glas)
Stap voor stap

Stap 1: Was de groenten en snijd ze fijn.

Stap 2: Voeg extra kruiden toe naar keuze, wij gebruiken graag pilipili en knoflook.

Stap 3: Leg de groenten en de kruiden in een glazen schaal (met deksel).

Stap 4: Overgiet met Cheffle.it pickle water (alle groenten moeten onder staan).

Stap 5: Sluit af en laat een paar dagen in de koelkast trekken vóór gebruik.